Skiën in Andalusië: ’s Ochtends sneeuw en ’s middags strand

Skiën in Andalusië: Sol y Nieve

Er zijn niet veel plekken in Europa waar je ’s ochtends kunt gaan skiën op prachtige sneeuwpistes, en ’s middags in je badpak op het strand kunt relaxen. Dit is allemaal mogelijk in het geweldige Andalusië.

Skiën in Andalusië

Het Spaanse skigebied Sierra Nevada in Andalusië wordt door de locals Sol y Nieve genoemd, dat “Zon en Sneeuw” betekent. Het is het meest zuidelijke wintersportgebied van Europa. Het gebied is sneeuwzeker maar mocht de sneeuwval tegenvallen dan staan er sneeuwkanonnen klaar om de pistes te voorzien van verse sneeuw. Door de verschillende skipisteniveau´s is het heel geschikt voor jong en oud, beginnende en gevorderde skiërs.

Skiën in Andalusië

Ook weekendtoeristen zijn gek op dit skigebied en ze komen dan met hordes uit de steden Madrid en Malaga. Tijdens feestdagen is de accommodatie in de wintersportplaats Pradollano snel volgeboekt, dus je  zal een wintersportvakantie in Andalusië van te voren moeten plannen. Het Sierra Nevada skigebied heeft een lang seizoen dat rond eind november begint en doorloopt tot het einde van april of zelfs tot in de eerste week van mei.

In de winter naar het strand in Andalusië

Doordat de temperatuur tijdens de wintermaanden in Andalusië vaak rond de 20 graden ligt, kun je prima een dag naar het strand. Is het voor jou te fris om echt aan het strand te liggen, dan kun je altijd gaan lunchen bij één van de wintervaste Chiringuitos (= strandtenten) . Het is in Andalusië bijna altijd mogelijk ’s ochtends te skiën en´’s middags aan het strand te relaxen!

Het skigebied is ongeveer 45 minuten rijden vanuit de stad Granada en zo´n 2 uur van Malaga stad. Een tip is om voor accommodatie aan de Costa Tropical te kiezen,  bijvoorbeeld één van de badplaatsen Almuñecar of Salobreña. Vind je het niet erg om iets verder rijden dan kan je ook voor het bekende Nerja kiezen, met het balkon van Europa en de prachtige grotten.

Winterzon aan het strand van Costa del Sol

Wat vind jij van het skigebied Sierra Nevada? Ben jij al eens op één dag ’s ochtends gaan skiën, en ’s middags naar het strand geweest? Zo ja, waar was dit? Vertel het ons hieronder in de comments!

 

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?