6 x Leukste Hotspots voor een Ontbijt in Sevilla

Een goed begin van de dag in Sevilla

Als je denkt aan eten in Andalusië, denk je waarschijnlijk aan tapas, tapas en nog eens tapas. Tuurlijk barst Sevilla van de leuke tapasbars waar je heerlijk kunt “tapearen”, maar dit zijn zeker niet de enige eetgelegenheden! Ook al is het ontbijt niet de belangrijkste maaltijd in Sevilla, de Sevillanos eten graag een “tostada con tomate” buiten de deur. Het is helemaal heaven met een “café con leche”, waar de toast enthousiast in gedoopt wordt.  

Naast de traditionele “cafeterias” komen er steeds meer hippe ontbijttentjes bij in Sevilla. Vooral de buurt Encarnación bij het Metropol Parasol gebouw is echt up-and-coming. Hieronder hebben we enkele van onze favoriete hotspots op een rijtje gezet waar je goed kunt ontbijten in Sevilla.

Mamá Inés

Dit verborgen juweeltje in de buurt van Las Setas (Metropol Parasol) ligt een beetje uit de route, waardoor het vaak onopgemerkt blijft. Het is fijn om buiten te zitten en te genieten van een heerlijk ontbijt of een zalig stuk gebak uit de vitrine. Je bestelt je ontbijt hier als “menucombinatie”. Je kiest je brood, koffie of thee en je sap bij elkaar. Vaak is een zo’n menu goedkoper dan als je alles apart zou bestellen. Bij Mamá Inés serveren ze ook traditioneel Spaans ontbijt zoals “tostada con tomate” maar geven er een creatieve twist aan. Naast een lekker glaasje jus persen ze de heerlijkste sappen in allerlei sapcombinaties. Vegan opties zijn beschikbaar.

Casa Ines in Sevilla
Mamá Inés, Plaza de Zurbarán 4

La Crème de la Crème

Net als Mamá Inés vind je ook deze spot vlakbij de Metropol Parasol. Deze leuke plek heeft een terras met zicht op een rustig pleintje én de Metropol Parasol. In Crème de la crème is er enorm veel keuze uit allerlei verschillende soorten lekkernijen, van hartig tot zoet. Er staan typisch Spaanse ontbijtjes op het menu, maar ook eieren, croissants, muffins, crêpes en taarten. Ook aan mensen met allergieën is gedacht. Het is hier mogelijk om gluten- en lactosevrije gerechten te bestellen.

Crepe geitenkaas bij Creme de la Creme in Sevilla
La Crème de la Crème, Calle Regina 1

Cocome

Wil je echt gezond ontbijten in Sevilla dan is Cocome the place to be! Hier serveren ze geen van het vet druipende churros met chocoladesaus. Bij Cocome kies je uit quinoa salades, wraps, sandwiches, soepen en juices. Je kunt hier zelf heel veel samen stellen. Zorg wel dat je er ’s ochtends op tijd bij bent want deze zaak is populair en zit daardoor snel vol. Het is mogelijk om vegan, gluten- en lactosevrije gerechten te bestellen.

Ontbijten in Sevilla bij Cocome
Cocome, Calle Tarifa 4

Salt & Sugar

Dit aparte tentje ligt midden in de levendige wijk Santa Cruz. Je kunt hier terecht voor croissants, muffins, verse fruit bowls, koffie of thee en gebak, maar ook voor de traditionele churros en tostadas. Al dit lekkers wordt geserveerd op vintage servies. Salt and Sugar is schattig ingericht en je kunt je kunt van je ontbijt genieten op het terras of op de typisch Sevilliaanse patio.

Leuk ontbijten in Sevilla: Salt and Sugar
Salt & Sugar, Calle Ximénez de Enciso 12

Jester

Dit piepkleine hippe tentje is een fantastische spot om te gaan ontbijten in Sevilla. Muesli,  bagels (yes!), croissants, broodjes en fruit bowls zijn een greep uit wat je hier kunt eten. De sapjes en smoothies zijn simpelweg zalig én ze serveren goede koffie. Vegans en vegetariërs komen ook aan hun trekken. Er is één minpunt: er is (tot op heden) geen toilet.

Ontbijten in Sevilla bij Jester
Jester, Calle Puerta de la Carne 7

Kukurucho

Wil je een traditioneel ontbijt maar ook hip? Bij Kukurucho kun je “churros to-go” bestellen, inclusief zallige chocoladesaus om te dippen. Deze churros snackbar gebruikt het al 140 jaar oude familierecept voor deze zoete deegstengels. De churros worden geserveerd in een kartonnen “puntzak” (= cucurucho).

Churros to go in Sevilla
Kukurucho, Calle Regina 15

Er zijn ook heel veel traditionele ontbijttentjes waar je lekker kunt ontbijten in Sevilla. In een volgend blog zullen we daar tips over geven. Heb jij leuke ontbijt hotspots die je wilt toevoegen aan ons lijstje? Laat het ons hieronder weten!

Download GRATIS “Malaga als een Malagueño” een eGuide vol leuke tips!

Gratis eGuide Malaga als een Malagueño

Booking.com
ReizenReizen

ZOEK OP DE KAART VAN ANDALUSIË!

Kaart van Andalusie

Deze handige inzoombare Google Maps-kaart van heel Andalusië is superhandig ter inspiratie voor je vakantie of stedentrip!

Vlucht vertraagd?